Sidemeny+
Read more

Allè Allè

11. mai 2009 by

For å koma inn til ein av dei flottaste gardstuna i Sogn må ein passera gjennom ein mektig allè som er godt over 100 år gamal. Det er ei heilt eiga stemning når ein går i ein slik passasje.

Read more
Read more

Reis eller dø

9. mai 2009 by

Som eit resultat av napoleonskrigane, hamna Danmark/Noreg i krig med England. Blokaden som fylgde, skapte matmangel i Noreg. Borkebrød var ikkje uvanleg. Arbeidsløyse vart eit problem utover i hundreåret. For mange vart dette eit val mellom flytting og hunger.

Read more
Read more

Sognefjorden skjer seg som eit glinsande band inn gjennom landet. Oftast er fjorden mild og roleg, og ein fryd å ferdast på. Men nokre gonger bles det friskt, og til tider, friskare enn det ein kunne tru var mogleg mellom dei høge fjella.

Read more
Read more

Etter over 90 år med komfyrproduksjon i Ørsta, har kommersielle krefter sagt sitt. I juni rullar den siste Grepa komfyren ut frå samlebandet og eventyret i Ørsta tek slutt. Her vil eg sjå litt på historia til Grepa og korleis utviklinga har vore.

Read more
Read more

Trykk her for å vise videoen Langs Gravensteingata i Sogndal har det ikkje alltid vore kjøpesenter, posthus, kulturhus og politistasjon. Du trenger ikkje å gå så langt tilbake før du finn den siste eplehagen.

Read more