Sidemeny+

Skulen min – fotokonkurranse

Posted on 10. okt 2017 by in Skulehistorie

Bidrag til fotokonkurranse skulen min

Bidrag til fotokonkurranse skulen min

«Skulen min» inviterer til fotokonkurranse på Facebook og Instagram. Vinnarsjansar kvar månad og ein hovudpremie på kr 3000. Her er bidraga frå Instagram. Les meir på sfj.no/skulen_min.

Fysikksløyd fra arkivet 🧮 Farfar Bernhard Rutledal var lærer ved Seljedalen skule og Flatbygdi skule i Vik i Sogn. Dette er et av flere apparater som han brukte i undervisningen. #skulenmin #fysikkundervisning

Fysikksløyd fra arkivet 🧮 Farfar Bernhard Rutledal var lærer ved Seljedalen skule og Flatbygdi skule i Vik i Sogn. Dette er et av flere apparater som han brukte i undervisningen. #skulenmin #fysikkundervisning ...

18 0
🐟FISKARFAGSKULEN👨🏻‍🏫

Fiskarane opplevde ei drivande utvikling i utstyr og båttypar første del av 1900-talet. Fleire snakka om behovet for ein fiskarfagskule i Sogn og Fjordane. 

Skulen skulle vere ein fagskule med navigasjon, motorlære, fiskefag og sjømannskap. 

I 1920 vedtok fylkestinget å starte ein slik skule, og med det starta striden om stadvalet. Alternativa var Måløy, Bremanger, Kinn og Askvoll. Samstundes stod sjukehusbygget til vårsildavgiftsfondet tomt i Florø. 

Florø fekk tilslaget og i 1921 møtte 26 elevar til første skuledag i bygget til fiskarsjukehuset. 

Alt 3 år seinare vart skulen huslaus. For å halde på skulen i Florø og skaffe eigna hus til den vart Sunnfjord Høgskulelag skipa. 

Laget fekk kjøpt eigedommen til doktor Skridshol. Den låg der Firda Billag står i dag. Dei fleste florøværingar hugsar dette bygget; HØGSKULEHEIMEN (følg med på neste post) ➡️➡️➡️

#mittflorø #florø #kystnorge #kystkultur #kysthistorie #kystmuseetisognogfjordane #museaisognogfjordane #skulenmin

🐟FISKARFAGSKULEN👨🏻‍🏫

Fiskarane opplevde ei drivande utvikling i utstyr og båttypar første del av 1900-talet. Fleire snakka om behovet for ein fiskarfagskule i Sogn og Fjordane.

Skulen skulle vere ein fagskule med navigasjon, motorlære, fiskefag og sjømannskap.

I 1920 vedtok fylkestinget å starte ein slik skule, og med det starta striden om stadvalet. Alternativa var Måløy, Bremanger, Kinn og Askvoll. Samstundes stod sjukehusbygget til vårsildavgiftsfondet tomt i Florø.

Florø fekk tilslaget og i 1921 møtte 26 elevar til første skuledag i bygget til fiskarsjukehuset.

Alt 3 år seinare vart skulen huslaus. For å halde på skulen i Florø og skaffe eigna hus til den vart Sunnfjord Høgskulelag skipa.

Laget fekk kjøpt eigedommen til doktor Skridshol. Den låg der Firda Billag står i dag. Dei fleste florøværingar hugsar dette bygget; HØGSKULEHEIMEN (følg med på neste post) ➡️➡️➡️

#mittflorø #florø #kystnorge #kystkultur #kysthistorie #kystmuseetisognogfjordane #museaisognogfjordane #skulenmin
...

24 0
Kjenner du nokon som skal byrja på skulen på mandag? Inn på sognavis.no og send ei lukkehelsing - heilt gratis! 😄 #skulestart #sasommar2020 #sognavis #førsteklasse #skule #skulenmin #abc #123

Kjenner du nokon som skal byrja på skulen på mandag? Inn på sognavis.no og send ei lukkehelsing - heilt gratis! 😄 #skulestart #sasommar2020 #sognavis #førsteklasse #skule #skulenmin #abc #123 ...

83 0
Når skulane no snart opnar igjen, med ekstra korona-fokus på reinhald, vil vi gjerne trekke fram denne saka frå Hyllestad: I juni 1874 sat 14 menn i skulestyret i Hyllestad og var litt overraska over at dei ikkje kunne tvinge husmødrene til å vaske skulelokalet: "I anledning af en klage fra husmødrene i Ulvik skolekreds, som næktede at ville renholde det faste skolelokalet, blev bestemt, at man ikke ved loven kan tvinge dem dertil." 

#skulenmin #skuleprotokoll #reinhald #husmor #husmødre #kulturminne #arkiv #skulehistorie #utdanning #kulturminne #kulturarv #fylkesarkivet #framtidsfylket #sognogfjordane #hyllestad #sognavis #firdafoto #nrksf #firdaposten

Når skulane no snart opnar igjen, med ekstra korona-fokus på reinhald, vil vi gjerne trekke fram denne saka frå Hyllestad: I juni 1874 sat 14 menn i skulestyret i Hyllestad og var litt overraska over at dei ikkje kunne tvinge husmødrene til å vaske skulelokalet: "I anledning af en klage fra husmødrene i Ulvik skolekreds, som næktede at ville renholde det faste skolelokalet, blev bestemt, at man ikke ved loven kan tvinge dem dertil."

#skulenmin #skuleprotokoll #reinhald #husmor #husmødre #kulturminne #arkiv #skulehistorie #utdanning #kulturminne #kulturarv #fylkesarkivet #framtidsfylket #sognogfjordane #hyllestad #sognavis #firdafoto #nrksf #firdaposten
...

43 1
Brødsjø skule fra riktig gamle dager #brødsjøskule #gamletrehus #byggogbevar #verdåtavarepå #telemark #drangedal #kroken #skulenmin

Brødsjø skule fra riktig gamle dager #brødsjøskule #gamletrehus #byggogbevar #verdåtavarepå #telemark #drangedal #kroken #skulenmin ...

37 0
Sitt å fundera på om vi er siste generasjon som kjem til å kunne lese handskrift sia alt foregår digitalt no om dagane🤔 I mens eg tenker på nokre av livet sine store spørsmål kan jo dokke følge skulenmin som eg jobba med i sommar😄 PS. Vi er på Facebook også! OG vi har ein digital portal der vi legg ut den informasjonen vi finner i løpet av sommaren: skulenmin.no☀️ Ta ei utfordring og sjekk det ut!👌🏻 #skulenmin #protokoll #sommarjobb #fylkesarkivet

Sitt å fundera på om vi er siste generasjon som kjem til å kunne lese handskrift sia alt foregår digitalt no om dagane🤔 I mens eg tenker på nokre av livet sine store spørsmål kan jo dokke følge skulenmin som eg jobba med i sommar😄 PS. Vi er på Facebook også! OG vi har ein digital portal der vi legg ut den informasjonen vi finner i løpet av sommaren: skulenmin.no☀️ Ta ei utfordring og sjekk det ut!👌🏻 #skulenmin #protokoll #sommarjobb #fylkesarkivet ...

46 2
#fotballfeberiarkivet 
Repost skulenmin with get_repost
・・・
Vi fortset serien vår med fotballbilete frå arkivet! 
Ein del av underhaldninga i Øvre Årdal 17.mai var fotballkampar mellom utvalde lag. I bakgrunnen ser vi Gamleskulen i Øvre Årdal. "Fotballkamp", film frå 1947 Kjelde: Fylkesarkivet i Sogn og Fjordane. 
#skulenmin #skulehistorie #fotballiarkivet #fotballfeberiarkivet #fylkesarkivet #archive #oldphoto #vintagephoto #vm2018 #fotballfeber #sognogfjordane #sogn #ardalkommune #vestlandet

#fotballfeberiarkivet
Repost skulenmin with get_repost
・・・
Vi fortset serien vår med fotballbilete frå arkivet!
Ein del av underhaldninga i Øvre Årdal 17.mai var fotballkampar mellom utvalde lag. I bakgrunnen ser vi Gamleskulen i Øvre Årdal. "Fotballkamp", film frå 1947 Kjelde: Fylkesarkivet i Sogn og Fjordane.
#skulenmin #skulehistorie #fotballiarkivet #fotballfeberiarkivet #fylkesarkivet #archive #oldphoto #vintagephoto #vm2018 #fotballfeber #sognogfjordane #sogn #ardalkommune #vestlandet
...

10 4
Endelig ein ny vinnar i fotokonkurransen til skulenmin! 
#Repost skulenmin with get_repost
・・・
Endelig har vi fått inn nok bidrag i fotokonkurransen vår til å kåre ein ny vinnar! Hanne Stedje er flink til å dele bilete med oss, og ho går også av sigaren denne gongen med dette bilete som famnar både skule og fritid ⚽️📚: «Det beste i livet: Når livet for det meste handlar om skule og fotball, er det fint at alt er på same plass. #skulenmin #tangenskule»

Hugs at fotokonkurransen vår varer fram til august! Del bilete av og om skule og skulekvardag med oss med #skulenmin på Facebook eller Instagram (men hugs at du må ha ein offentleg profil eller merke innlegget som offentlig for at vi skal få sjå det😊) Les meir om fotokonkurransen på sfj.no/skulenmin

Endelig ein ny vinnar i fotokonkurransen til skulenmin!
#Repost skulenmin with get_repost
・・・
Endelig har vi fått inn nok bidrag i fotokonkurransen vår til å kåre ein ny vinnar! Hanne Stedje er flink til å dele bilete med oss, og ho går også av sigaren denne gongen med dette bilete som famnar både skule og fritid ⚽️📚: «Det beste i livet: Når livet for det meste handlar om skule og fotball, er det fint at alt er på same plass. #skulenmin #tangenskule»

Hugs at fotokonkurransen vår varer fram til august! Del bilete av og om skule og skulekvardag med oss med #skulenmin på Facebook eller Instagram (men hugs at du må ha ein offentleg profil eller merke innlegget som offentlig for at vi skal få sjå det😊) Les meir om fotokonkurransen på sfj.no/skulenmin
...

12 0
#trivselsfylket har levert i helga! Jobbhelg på kulturfestival for utviklingshemma i Førde vart avslutta med synfaring av gamle Skilbrei skulehus i Gaular for skulenmin . Kaffi av triveleg nabo vart det også. #skulenmin #distriktsbyråkratlivet #sognogfjordane

#trivselsfylket har levert i helga! Jobbhelg på kulturfestival for utviklingshemma i Førde vart avslutta med synfaring av gamle Skilbrei skulehus i Gaular for skulenmin . Kaffi av triveleg nabo vart det også. #skulenmin #distriktsbyråkratlivet #sognogfjordane ...

18 0
This error message is only visible to WordPress admins
Error: There are no business accounts connected.

CC BY-SA 4.0 Skulen min – fotokonkurranse av Skulen min er lisensiert under ein Creative Commons Namngjeving-Deling på same premissar 4.0 internasjonal lisens.