Sidemeny+

Skulen min – fotokonkurranse

Posted on 10. okt 2017 by in Skulehistorie

Bidrag til fotokonkurranse skulen min

Bidrag til fotokonkurranse skulen min

«Skulen min» inviterer til fotokonkurranse på Facebook og Instagram. Vinnarsjansar kvar månad og ein hovudpremie på kr 3000. Her er bidraga frå Instagram. Les meir på sfj.no/skulen_min.

Lite indianarar, men mykje fotografisk #kulturhistoriemoro lell. #Repost skulenmin (get_repost)
・・・
No finn du også fotografi frå #fylkesarkivet på skulenmin.no, Det blir lagt til nye bilete fortløpande, så følg med! #skulenmin #skulehistorie #kulturarv #historiskefoto #sognogfjordane #mittvestland

Lite indianarar, men mykje fotografisk #kulturhistoriemoro lell. #Repost skulenmin (get_repost)
・・・
No finn du også fotografi frå #fylkesarkivet på skulenmin.no, Det blir lagt til nye bilete fortløpande, så følg med! #skulenmin #skulehistorie #kulturarv #historiskefoto #sognogfjordane #mittvestland
...

10 0
#fotballfeberiarkivet 
Repost skulenmin with get_repost
・・・
Vi fortset serien vår med fotballbilete frå arkivet! 
Ein del av underhaldninga i Øvre Årdal 17.mai var fotballkampar mellom utvalde lag. I bakgrunnen ser vi Gamleskulen i Øvre Årdal. "Fotballkamp", film frå 1947 Kjelde: Fylkesarkivet i Sogn og Fjordane. 
#skulenmin #skulehistorie #fotballiarkivet #fotballfeberiarkivet #fylkesarkivet #archive #oldphoto #vintagephoto #vm2018 #fotballfeber #sognogfjordane #sogn #ardalkommune #vestlandet

#fotballfeberiarkivet
Repost skulenmin with get_repost
・・・
Vi fortset serien vår med fotballbilete frå arkivet!
Ein del av underhaldninga i Øvre Årdal 17.mai var fotballkampar mellom utvalde lag. I bakgrunnen ser vi Gamleskulen i Øvre Årdal. "Fotballkamp", film frå 1947 Kjelde: Fylkesarkivet i Sogn og Fjordane.
#skulenmin #skulehistorie #fotballiarkivet #fotballfeberiarkivet #fylkesarkivet #archive #oldphoto #vintagephoto #vm2018 #fotballfeber #sognogfjordane #sogn #ardalkommune #vestlandet
...

10 4
Kjenner du nokon som skal byrja på skulen på mandag? Inn på sognavis.no og send ei lukkehelsing - heilt gratis! 😄 #skulestart #sasommar2020 #sognavis #førsteklasse #skule #skulenmin #abc #123

Kjenner du nokon som skal byrja på skulen på mandag? Inn på sognavis.no og send ei lukkehelsing - heilt gratis! 😄 #skulestart #sasommar2020 #sognavis #førsteklasse #skule #skulenmin #abc #123 ...

84 0
Når skulane no snart opnar igjen, med ekstra korona-fokus på reinhald, vil vi gjerne trekke fram denne saka frå Hyllestad: I juni 1874 sat 14 menn i skulestyret i Hyllestad og var litt overraska over at dei ikkje kunne tvinge husmødrene til å vaske skulelokalet: "I anledning af en klage fra husmødrene i Ulvik skolekreds, som næktede at ville renholde det faste skolelokalet, blev bestemt, at man ikke ved loven kan tvinge dem dertil." 

#skulenmin #skuleprotokoll #reinhald #husmor #husmødre #kulturminne #arkiv #skulehistorie #utdanning #kulturminne #kulturarv #fylkesarkivet #framtidsfylket #sognogfjordane #hyllestad #sognavis #firdafoto #nrksf #firdaposten

Når skulane no snart opnar igjen, med ekstra korona-fokus på reinhald, vil vi gjerne trekke fram denne saka frå Hyllestad: I juni 1874 sat 14 menn i skulestyret i Hyllestad og var litt overraska over at dei ikkje kunne tvinge husmødrene til å vaske skulelokalet: "I anledning af en klage fra husmødrene i Ulvik skolekreds, som næktede at ville renholde det faste skolelokalet, blev bestemt, at man ikke ved loven kan tvinge dem dertil."

#skulenmin #skuleprotokoll #reinhald #husmor #husmødre #kulturminne #arkiv #skulehistorie #utdanning #kulturminne #kulturarv #fylkesarkivet #framtidsfylket #sognogfjordane #hyllestad #sognavis #firdafoto #nrksf #firdaposten
...

42 1
I dag har eg fått snakke i vel ein time med det nystarta Eid sogelag om kjeldegransking! Og jammen var det ikkje i eit gamalt skulehus også😍 #mademyday #bestejobben #kjeldegranskingtilfolket #skulenmin #skulehusetpålothe #eidsogelag

I dag har eg fått snakke i vel ein time med det nystarta Eid sogelag om kjeldegransking! Og jammen var det ikkje i eit gamalt skulehus også😍 #mademyday #bestejobben #kjeldegranskingtilfolket #skulenmin #skulehusetpålothe #eidsogelag ...

30 0
Synfaring på gamle Vassenden skule. Bygd i 1910 og var skule fram på 50-talet😊 #skulenmin #skuleprosjektet #hyllestad #fylkesarkivet

Synfaring på gamle Vassenden skule. Bygd i 1910 og var skule fram på 50-talet😊 #skulenmin #skuleprosjektet #hyllestad #fylkesarkivet ...

19 0
Brødsjø skule fra riktig gamle dager #brødsjøskule #gamletrehus #byggogbevar #verdåtavarepå #telemark #drangedal #kroken #skulenmin

Brødsjø skule fra riktig gamle dager #brødsjøskule #gamletrehus #byggogbevar #verdåtavarepå #telemark #drangedal #kroken #skulenmin ...

36 0
Klassebamsen er blitt vaska. Han er starta på ny runde med helgeturar heim til elevane mine. Fredagen sitt høgdepunkt i klasserommet. GOD HELG. 😊 #lærer  #skulenmin #bamse  #skolehverdag

Klassebamsen er blitt vaska. Han er starta på ny runde med helgeturar heim til elevane mine. Fredagen sitt høgdepunkt i klasserommet. GOD HELG. 😊 #lærer #skulenmin #bamse #skolehverdag ...

42 2
Torsdag 13. juni var konservator og formidlar ved Sunnfjord Museum tilstades då Førde Barneskule feira 125-årsjubileum. Med seg hadde dei gjenstander til jubileumsutstillinga i gymsalen. Takk for at vi fekk vere med på feiringa og gratulerer så mykje med 125 år!  #sunnfjordmuseum #movika #museaisognogfjordane #førdebarneskule #skulehistorie #skulenmin

Torsdag 13. juni var konservator og formidlar ved Sunnfjord Museum tilstades då Førde Barneskule feira 125-årsjubileum. Med seg hadde dei gjenstander til jubileumsutstillinga i gymsalen. Takk for at vi fekk vere med på feiringa og gratulerer så mykje med 125 år! #sunnfjordmuseum #movika #museaisognogfjordane #førdebarneskule #skulehistorie #skulenmin ...

34 1
Vi ynskjer god helg og minner om #fotokokurransen til skulenmin! Del bilete av skulehus, skuleveg eller skulekvardag frå Sogn og Fjordane med oss ved å merke dei med #skulenmin. Les meir på sfj.no/skulenmin
 #kulturarv #skule #sognogfjordane #sognogfjordaneibilde

Vi ynskjer god helg og minner om #fotokokurransen til skulenmin! Del bilete av skulehus, skuleveg eller skulekvardag frå Sogn og Fjordane med oss ved å merke dei med #skulenmin. Les meir på sfj.no/skulenmin
#kulturarv #skule #sognogfjordane #sognogfjordaneibilde
...

17 0
Ein litt sliten protokoll med lovnadar om informasjon om Vassenden krins. Inni finn eg i tillegg til Vassenden; Horne, Høidal, Sundbotten, Hatlem, Skor, Kolgrov og Brensdal krinsar!!! Denne boka har jammen vore på reis😅 #skulenmin #skuleprosjektet #fylkesarkivet #blandakjensler #ikkjeheiltoversikt

Ein litt sliten protokoll med lovnadar om informasjon om Vassenden krins. Inni finn eg i tillegg til Vassenden; Horne, Høidal, Sundbotten, Hatlem, Skor, Kolgrov og Brensdal krinsar!!! Denne boka har jammen vore på reis😅 #skulenmin #skuleprosjektet #fylkesarkivet #blandakjensler #ikkjeheiltoversikt ...

17 0
Sitt å fundera på om vi er siste generasjon som kjem til å kunne lese handskrift sia alt foregår digitalt no om dagane🤔 I mens eg tenker på nokre av livet sine store spørsmål kan jo dokke følge skulenmin som eg jobba med i sommar😄 PS. Vi er på Facebook også! OG vi har ein digital portal der vi legg ut den informasjonen vi finner i løpet av sommaren: skulenmin.no☀️ Ta ei utfordring og sjekk det ut!👌🏻 #skulenmin #protokoll #sommarjobb #fylkesarkivet

Sitt å fundera på om vi er siste generasjon som kjem til å kunne lese handskrift sia alt foregår digitalt no om dagane🤔 I mens eg tenker på nokre av livet sine store spørsmål kan jo dokke følge skulenmin som eg jobba med i sommar😄 PS. Vi er på Facebook også! OG vi har ein digital portal der vi legg ut den informasjonen vi finner i løpet av sommaren: skulenmin.no☀️ Ta ei utfordring og sjekk det ut!👌🏻 #skulenmin #protokoll #sommarjobb #fylkesarkivet ...

45 2
🐟FISKARFAGSKULEN👨🏻‍🏫

Fiskarane opplevde ei drivande utvikling i utstyr og båttypar første del av 1900-talet. Fleire snakka om behovet for ein fiskarfagskule i Sogn og Fjordane. 

Skulen skulle vere ein fagskule med navigasjon, motorlære, fiskefag og sjømannskap. 

I 1920 vedtok fylkestinget å starte ein slik skule, og med det starta striden om stadvalet. Alternativa var Måløy, Bremanger, Kinn og Askvoll. Samstundes stod sjukehusbygget til vårsildavgiftsfondet tomt i Florø. 

Florø fekk tilslaget og i 1921 møtte 26 elevar til første skuledag i bygget til fiskarsjukehuset. 

Alt 3 år seinare vart skulen huslaus. For å halde på skulen i Florø og skaffe eigna hus til den vart Sunnfjord Høgskulelag skipa. 

Laget fekk kjøpt eigedommen til doktor Skridshol. Den låg der Firda Billag står i dag. Dei fleste florøværingar hugsar dette bygget; HØGSKULEHEIMEN (følg med på neste post) ➡️➡️➡️

#mittflorø #florø #kystnorge #kystkultur #kysthistorie #kystmuseetisognogfjordane #museaisognogfjordane #skulenmin

🐟FISKARFAGSKULEN👨🏻‍🏫

Fiskarane opplevde ei drivande utvikling i utstyr og båttypar første del av 1900-talet. Fleire snakka om behovet for ein fiskarfagskule i Sogn og Fjordane.

Skulen skulle vere ein fagskule med navigasjon, motorlære, fiskefag og sjømannskap.

I 1920 vedtok fylkestinget å starte ein slik skule, og med det starta striden om stadvalet. Alternativa var Måløy, Bremanger, Kinn og Askvoll. Samstundes stod sjukehusbygget til vårsildavgiftsfondet tomt i Florø.

Florø fekk tilslaget og i 1921 møtte 26 elevar til første skuledag i bygget til fiskarsjukehuset.

Alt 3 år seinare vart skulen huslaus. For å halde på skulen i Florø og skaffe eigna hus til den vart Sunnfjord Høgskulelag skipa.

Laget fekk kjøpt eigedommen til doktor Skridshol. Den låg der Firda Billag står i dag. Dei fleste florøværingar hugsar dette bygget; HØGSKULEHEIMEN (følg med på neste post) ➡️➡️➡️

#mittflorø #florø #kystnorge #kystkultur #kysthistorie #kystmuseetisognogfjordane #museaisognogfjordane #skulenmin
...

24 0

CC BY-SA 4.0 Skulen min – fotokonkurranse av Skulen min er lisensiert under ein Creative Commons Namngjeving-Deling på same premissar 4.0 internasjonal lisens.