Sidemeny+

Bunader i Ytre Sogn

Posted on 2. jun 2008 by in Kunst og kultur

Denne artikkelen om bunader/folkedrakter i Ytre Sogn har eg skrive på grunnlag av informasjon eg har funne i boka NORSKE BYGDER – SOGN, utgjeven av John Griegs Forlag i 1937. I kapittelet Bunaden av Anna Knutsen er mykje interessant stoff om bunader og folkedrakter.

Plassering i kart

Bunaden for Ytre Sogn
I Ytre Sogn – Lifjorden, Losna – ser det ut som sauegrå kufta med blå kantingar var det mest vanlege. Ein mann frå Handalen brukar gråkufta, raud eller grøn vest, knebrok og kvite sokkar, og skor med den bunaden der i bygdi. Ein brudgomsbunad frå Lonebotn frå om lag same tid var slik: Låge øyreskor,kvite sokkar og skuar hangande ned på knei. Han brukar knebrok og grønrutut dobbelknappa vest og snedatrøyar med knappepynt oppetter ermane. Han hadde halvskjorta rundt halsen og kland hatt på hovudet. Snedatrøya kallar sume stutt-støya

CC BY-NC 4.0 Bunader i Ytre Sogn av Håvard Breidvik er lisensiert under ein Creative Commons Namngjeving-Ikkje-kommersiell 4.0 internasjonal lisens.

Forfattar: Håvard Breidvik, 2008
Klassetrinn: 8. klasse
Kjelder: Norske Bygder - Sogn, John Griegs Forlag, 1937
Kommune: Ytre Sogn