Sidemeny+

Bolkevikja som teaterstykke

Posted on 20. mai 2008 by in Immateriell kulturarv

Vi var på tur til Bolkevikja. Etterpå laga vi skodespel om korleis folket i Bolkjevikja kunne ha vore, dersom dei hadde eksistert. Persongalleriet hadde vi fått av læraren, og av elevar som hadde laga skodespel om det same i 2003.

Plassering i kart

Vi hadde ein del å hjelpe oss med. Rolleheftet frå 2003 fortalde oss om personane. Modellen av Bolkevikja var kjekk å arbeide med. Den var laga ut av kartet, frå den verkelege Bolkevikja. Då vi gjorde denne ferdig, fann vi ut korleis bygda måtte vere.

 

Ekskursjon til Bolkevikja
Vi drog til Honningsvåg saman med dåverande sjette klasse og gjekk over fjellet til Bolkevikja. Der var det eit hus, inni var det berre geitelort. Ute i fjøra låg det ein metallsylinder. Då vi kom heim att skreiv vi denne sylinderen inn i stykket som ein torpedo. Vi fekk idear og inspirasjon til skodespelet. Læraren vår hadde skrive mykje godt som hjalp oss. Vi øvde og øvde for å få alt klart til 17 mai, då vi skulle framføre revyen. Vi framførte den med full sal i Selje samfunnshus, og drog til Gjerdsvika på turné for å framføre den der også. Mange foreldre var med for å hjelpe med det praktiske, og det var veldig kjekt å vere med på dette. Mest spennande var det kanskje for geita Pippi, som var med som skodespelar, ho også.

Eg trur alle som var med på dette synes det var artig, og vi lærte mykje om teater. Ein flott revy med mykje god humor. Vi har veldig lyst å vise bolkevikrevyen fleire gongar. Kanskje vi gjer noko neste år?

CC BY-NC 4.0 Bolkevikja som teaterstykke av Arve Åheim er lisensiert under ein Creative Commons Namngjeving-Ikkje-kommersiell 4.0 internasjonal lisens.

Forfattar: Live Åhjem 2008
Klassetrinn: 6-7-8 Klasse