Sidemeny+

Storesteinen

Posted on 16. des 2006 by in Immateriell kulturarv

Det var eingong det budde ei gygr på Nonhaugen. So var ho bedi i på Engjafjellet. Ho tok då ein stor stein i forkledet sitt og skulle ha til faddergåva. So skulle ho hoppa frå Nonhaugen og bort på Engjafjellet. Men so rauk forklebandi og steinen datt ned. Gygri klarte so vidt å koma seg over dalen.

Plassering i kart

Ho sette knei so hardt i Engjafjellet at det vart to store holer. Desse vart kalla Gygraholi.
Ein som heitte Gulbrand skulle vera ein sprek kar. Han er den einaste som har klart å klatra opp til holene. Men no er dei attvaksne med skog og synest ikkje. Steinen datt ned midt mellom selet til Skauen, tett attmed stølsvegen. Der ligg han den dag i dag. Han vert kalla Storesteinen. Det skulle og visa etter fingrane til gygri oppe på fjellet der ho hogg tak med hendene.

CC BY-NC 4.0 Storesteinen av Bjarne Bjørkevoll er lisensiert under ein Creative Commons Namngjeving-Ikkje-kommersiell 4.0 internasjonal lisens.

Forfattar: Vidar Mårstig Tretteteig, 2006
Klassetrinn: 10.
Kjelder: Kjelder: Segner frå Vik, Arne Inge Sæbø, Vik lokalhistoriske arkiv 1998.
Kommune: Fresvik

Storesteinen

Posted on 16. des 2006 by in Immateriell kulturarv

Det var eingong det budde ei gygr på Nonhaugen. So var ho bedi i på Engjafjellet. Ho tok då ein stor stein i forkledet sitt og skulle ha til faddergåva. So skulle ho hoppa frå Nonhaugen og bort på Engjafjellet. Men so rauk forklebandi og steinen datt ned. Gygri klarte so vidt å koma seg over dalen.

Plassering i kart

Ho sette knei so hardt i Engjafjellet at det vart to store holer. Desse vart kalla Gygraholi.
Ein som heitte Gulbrand skulle vera ein sprek kar. Han er den einaste som har klart å klatra opp til holene. Men no er dei attvaksne med skog og synest ikkje. Steinen datt ned midt mellom selet til Skauen, tett attmed stølsvegen. Der ligg han den dag i dag. Han vert kalla Storesteinen. Det skulle og visa etter fingrane til gygri oppe på fjellet der ho hogg tak med hendene.

CC BY-NC 4.0 Storesteinen av Bjarne Bjørkevoll er lisensiert under ein Creative Commons Namngjeving-Ikkje-kommersiell 4.0 internasjonal lisens.

Forfattar: Vidar Mårstig Tretteteig, 2006
Klassetrinn: 10.
Kjelder: Kjelder: Segner frå Vik, Arne Inge Sæbø, Vik lokalhistoriske arkiv 1998.
Kommune: Fresvik