Sidemeny+

Grundelandsveiti

Posted on 16. des 2006 by in Jordbruk

Grundelandsveiti (Haugaveiti) gjekk over Grundelandshaugen. Den hadde inntaket sitt i Sagarosi og ho renn til slutt ned i Giljaveiti.

Plassering i kart

Giljaveiti og Grundelandsveiti hadde altså same utløp til sjøen. Veitene går i hop i Andreasveiti som gjekk over eigedommen til Andreas Lasseson Bøthun (1866-1956). Grundelandsveiti er eldre enn Giljaveiti og Bakkaveiti. Kanskje er det berre Holeveiti som er eldre enn Grundelandsveiti. Ei gammal soge Det var ein gong ein mann som arbeidde på ei veit. Dette var hardt arbeid og då han vart sliten la han seg til å kvila i veita og så sovna han. Ein gut såg dette og sprang i full fart opp til stenget i veita og tok det vekk slik at vatnet kom fløymande. Mannen bråvakna då han merka at han låg i vatnet. Han fekk sjå guten og skjønte kva som hadde skjedd. Og guten måtte springa for harde livet for å sleppa unna.

CC BY-NC 4.0 Grundelandsveiti av Bjarne Bjørkevoll er lisensiert under ein Creative Commons Namngjeving-Ikkje-kommersiell 4.0 internasjonal lisens.

Forfattar: Alexander Høydal Kaupang, 2006
Klassetrinn: 9.
Kjelder: Eit prosjekt om vatningsveitene i Fresvik, mellomtrinnet 2002-03
Kommune: Fresvik

Grundelandsveiti

Posted on 16. des 2006 by in Jordbruk

Grundelandsveiti (Haugaveiti) gjekk over Grundelandshaugen. Den hadde inntaket sitt i Sagarosi og ho renn til slutt ned i Giljaveiti.

Plassering i kart

Giljaveiti og Grundelandsveiti hadde altså same utløp til sjøen. Veitene går i hop i Andreasveiti som gjekk over eigedommen til Andreas Lasseson Bøthun (1866-1956). Grundelandsveiti er eldre enn Giljaveiti og Bakkaveiti. Kanskje er det berre Holeveiti som er eldre enn Grundelandsveiti. Ei gammal soge Det var ein gong ein mann som arbeidde på ei veit. Dette var hardt arbeid og då han vart sliten la han seg til å kvila i veita og så sovna han. Ein gut såg dette og sprang i full fart opp til stenget i veita og tok det vekk slik at vatnet kom fløymande. Mannen bråvakna då han merka at han låg i vatnet. Han fekk sjå guten og skjønte kva som hadde skjedd. Og guten måtte springa for harde livet for å sleppa unna.

CC BY-NC 4.0 Grundelandsveiti av Bjarne Bjørkevoll er lisensiert under ein Creative Commons Namngjeving-Ikkje-kommersiell 4.0 internasjonal lisens.

Forfattar: Alexander Høydal Kaupang, 2006
Klassetrinn: 9.
Kjelder: Eit prosjekt om vatningsveitene i Fresvik, mellomtrinnet 2002-03
Kommune: Fresvik