Sidemeny+

Tarvaldseggja

Posted on 22. nov 2006 by in Landskap

Eggja er Seljes nest høgste fjelltopp. Turen opp er ein grei fjelltur for folk som berre vil ha seg ein mosjonstur, med bra utsikt over Selje og områda rundt.

Plassering i kart

Turen startar frå midten av Sandvikeidet, der ein liten vegavstikkar går til «dynamitthuset» mellom to vatn. Derifrå er ei lett stigning opp til Orren, som er ein liten avstikkar som gjev poeng på Selje idrettslag si turløype. Vi rådar alle til å ta seg en tur dit også. Dereter kjem en nedoverbakke før du kjem inn igjen på stien til Eggja. Denne har ei lita flate forsetter terrenget litt på samme måten før vi kjem inn på ett litt brattare nivå, som likevel ikkje er for bratt til at folk flest kan klare turen ganske greitt.

Turen er godt tilrettelagt, med ei lang steintrapp gjennom ei ur nær toppen. Denne er bygd av Atle Nøstdal over ei lang tid, då han ville gjere turen lett for mor si i samband med at ho ynskte å gå på toppen då ho fylte år. Den dagen ho brukte trappa, var fire generasjonar samla ved varden av Tarvaldseggja.

CC BY-NC 4.0 Tarvaldseggja av Arve Åheim er lisensiert under ein Creative Commons Namngjeving-Ikkje-kommersiell 4.0 internasjonal lisens.

Forfattar: Ol-Johnny.E.Støverstein 2006
Klassetrinn: 10 klasse
Kjelder: Ole Johnny Støverstein.