Sidemeny+

Gednjeturen

Posted on 15. nov 2006 by in Landskap

Foto: 9. trinnall-rights-reserved

Stjernevann Her ser vi noen av 9. klassingene som er kommet over den første elva. I bakgrunnen ser du en del av den tunge oppstigningen.

En tur over fjellet fra Stjernevann til Vestre Jakobselv.

Plassering i kart

GEDNJETUREN

I høst gikk 9. trinn v/Vestre Jakobselv skole en tur fra Stjernevann til Vestre Jakobselv. Turen var 6 mil lang og klassen brukte tre dager.

Det er en fantastisk natur, flott terreng og et yrende dyreliv. Blant annet kan du se rein på avstand. Anbefales! Du kan også se elg, rev, hare, frosk, rype og fjellvåk.
I området de gikk i var det mye bær, med blant annet moltebær, blåbær, tyttebær og krøkebær.

Fjellene har merker etter isbreen, morenerygger og stein. Terrenget er veldig flott, og det er enkelt å gå. Det er nesten ingen trær i de fire første milene, bare noen småbusker, vie og dvergbjørk. Innimellom er det myrer, elver og vann. Mesteparten av deres turløype gikk etter en gammel traktorvei.

En viktig ting med disse årlige turene er å ha det gøy og kose seg. Man skal ikke bare slite. Noe av det koseligste med turen er å sitte rundt bålet om kveldene, spise turmat og kose i klynge.

Turen blir kalt ?Gednjeturen? fordi man starter å gå over Gednje. 9. trinn gikk turen av flere grunner. De ville ha et minne å se tilbake på, og det er tradisjon at 9. trinn går denne turen. Man blir kjent med hverandre på en helt annen måte når man er på fjellet.

Denne turen anbefales!

CC BY-NC 4.0 Gednjeturen av June Breistein er lisensiert under ein Creative Commons Namngjeving-Ikkje-kommersiell 4.0 internasjonal lisens.

Forfattar: 9. trinn 2006
Kjelder: Agnete, Marie og Ingunn
Kommune: Vestre Jakobselv