Sidemeny+

Snøsildre (Saxifraga nivalis)

Posted on 30. des 2004 by in Planteliv

Foto: Svein Hjelmesetcbn

Snøsildre

Snøsildre er ein kalkkrevjande plante. Det er såleis få vekseområde for denne planten. I Gloppen finn du han på Svarthammaren ved Svinestranda, i Fagredalen (Gjengdalsvassdraget) og på eit lite område i Jardalen.

Plassering i kart

Snøsildre er ein plante i sildrefamilien. Planten er kring 15 cm høg, har tjukke grovtagga rosettblad med hår som oftast er purpurfarga på undersida. Blomstring i berg og knausar i juli i fjellet. Veks helst i område med alkalisk grunn. Snøsildra formeirer seg ved både frø og rosettaktige skotfragment som blir skilt ut frå morplanten. Funnen opp til 2200 moh.

CC BY-NC 4.0 Snøsildre (Saxifraga nivalis) av Svein Jan Hjelmeset er lisensiert under ein Creative Commons Namngjeving-Ikkje-kommersiell 4.0 internasjonal lisens.

Forfattar: Svein Hjelmeset 2014