Sidemeny+

Kvitveis (Anemòne nemoròsa) Wood Anemone

Posted on 27. des 2004 by in Planteliv

Typisk vårblomst som dekkjer skogbotnen før trea får bladverket sitt.

Jordstengelen på kvitveisen kryp som ein makk nede i molda. Frå framenden skyt det om våren opp ein stengel som har ein krans med tre 3-delte blad og ein eller stundom eit par blomstrar. Det er ikkje noko speielt beger, og det er berre ein krans blomsterblad, kvite eller stundom lyst fiolette. Den er vanleg i nord og søre Troms, i fjellet opp til 1000 m. Kvitveisen blomstrar i mai gjerne før bladverket på trea kjem for fullt. Blomstren får såleis rikeleg med lys i blomstringsperioden.

CC BY-NC 4.0 Kvitveis (Anemòne nemoròsa) Wood Anemone av Svein Jan Hjelmeset er lisensiert under ein Creative Commons Namngjeving-Ikkje-kommersiell 4.0 internasjonal lisens.

Forfattar: Arne Kandal 10b/2005