Sidemeny+

Breiflangre, Orkidefamilien Epipactis helleborine (Broad-leaved helleborine)

Posted on 8. des 2004 by in Planteliv

Foto: Svein Hjelmesetcbn

Breiflangre i knopp.

Det er fleire flangrer og dei høyrer til orkideane.

Plassering i kart

Helleborine var eit gresk plantenamn på ein giftig plante.
Planten blir 25-80 cm høg og stengelen er til vanleg heilt grøn og hårete lengst oppe. Blada er 7-15 cm og blomstrane er frå 15-22 mm breie, med grøn farge utanpå og brune eller fiolette inni. Denne orkideen er ganske sjelden og du finn han på kalkrik jord.

CC BY-NC 4.0 Breiflangre, Orkidefamilien Epipactis helleborine (Broad-leaved helleborine) av Svein Jan Hjelmeset er lisensiert under ein Creative Commons Namngjeving-Ikkje-kommersiell 4.0 internasjonal lisens.

Forfattar: Svein Hjelmeset 2007
Kommune: Ved Breimsvatnet