Sidemeny+

Snønipa

Posted on 13. nov 2004 by in Landskap

Ein nunatagg er ein fjelltopp som stikk opp gjennom ein snøbre. Snønipa som stikk opp frå Myklebustbreen, er eit slikt døme. Dette er høgste toppen i Gloppen. Om du er på dette fjellet, er du 1827 moh. Du kan gå dit både sommar og vinter. Det er vanleg å gå opp frå Stardalen, frå Myklebustdalen eller frå Utvikfjellet.

Plassering i kart

Turen opp
Det er lengst å gå frå Utvikfjellet, men det er brattast og mest stigning frå Myklebustdalen og frå Stardalen. Om sommaren er det farlege sprekker i breen, så då må ein gå i tau. Fram til mai kan ein gå på ski, og ein treng ikkje tenkje så mykje på sprekker. Dette fordi det kjem svært mykje snø i løpet av ein vinter og sprekkene blir oppfylt av årets snø.

CC BY-NC 4.0 Snønipa av Svein Jan Hjelmeset er lisensiert under ein Creative Commons Namngjeving-Ikkje-kommersiell 4.0 internasjonal lisens.

Forfattar: Svein Hjelmeset 2007