Sidemeny+

Skogstorkenebb (Geranium Silvaticum) Wood Crane’s-bill

Posted on 21. mai 2004 by in Planteliv

Skogstorkenebbe er ein av fleire storkenebbar, og i Nordfjord den vanlegaste av dei. Stankstorkenebb er nesten like vanleg, men både blankstorkenebb, engstorkenebb og tranehals er sjeldne i Nordfjord, men du finn dei i Lærdal.

Plassering i kart

Skogstorkenebb
Silvaticum tyder skog.
Planten er fleirårig og kan bli opp til 40 cm høg. Stengel og blad har mjuke hår og kjertelhår. Mellom dei 7 bladlappane er det djupe skar. Blomsten er fiolett eller kvit. Valeg i skogen, i eng i låglandet og langt opp ifjellet. I Jotunheimen opp til 1700 m.

CC BY-NC 4.0 Skogstorkenebb (Geranium Silvaticum) Wood Crane’s-bill av Svein Jan Hjelmeset er lisensiert under ein Creative Commons Namngjeving-Ikkje-kommersiell 4.0 internasjonal lisens.

Forfattar: Svein Hjelmeset 2007
Kommune: Sandane