Sidemeny+

Blåmeis Latin:Parus caeruleus Litauisk:Melynoji zile

Posted on 29. jan 2004 by in Dyreliv

Blåmeisa er ein flittig gjest på fuglebrettet. Ho er ikkje så nøye med valg av rugeplass. Ved fleire høve har eg registrert at ho har ruga i starekasser. Dei brune fjøra ho har brukt til reiret sitt, la eg ut i nærleiken. Dette kan vere ein grei måte å spore seg fram til reir som ligg godt skjult.

Plassering i kart

English version

Blue Tit (Parus caeruleus)

Blue Tits are birds that often breed in bird houses. She is not picky about where she lays her eggs. I have seen that they will even lay their eggs in nests in Starling boxes. As an experiment I left some brown feathers out in a small pile that they would find suitable for nest building. I then followed the birds when they took the feathers and was able to find their very well hidden nests.

Translated by: Erik Slagstad 8b 04.12.05

CC BY-NC 4.0 Blåmeis Latin:Parus caeruleus Litauisk:Melynoji zile av Svein Jan Hjelmeset er lisensiert under ein Creative Commons Namngjeving-Ikkje-kommersiell 4.0 internasjonal lisens.

Forfattar: Svein Hjelmeset, Gloppen. 2003 Erik Slagstad
Kjelder: Natur og media elevbedrift.

Blåmeis Latin:Parus caeruleus Litauisk:Melynoji zile

Posted on 29. jan 2004 by in Dyreliv

Blåmeisa er ein flittig gjest på fuglebrettet. Ho er ikkje så nøye med valg av rugeplass. Ved fleire høve har eg registrert at ho har ruga i starekasser. Dei brune fjøra ho har brukt til reiret sitt, la eg ut i nærleiken. Dette kan vere ein grei måte å spore seg fram til reir som ligg godt skjult.

Plassering i kart

English version

Blue Tit (Parus caeruleus)

Blue Tits are birds that often breed in bird houses. She is not picky about where she lays her eggs. I have seen that they will even lay their eggs in nests in Starling boxes. As an experiment I left some brown feathers out in a small pile that they would find suitable for nest building. I then followed the birds when they took the feathers and was able to find their very well hidden nests.

Translated by: Erik Slagstad 8b 04.12.05

CC BY-NC 4.0 Blåmeis Latin:Parus caeruleus Litauisk:Melynoji zile av Svein Jan Hjelmeset er lisensiert under ein Creative Commons Namngjeving-Ikkje-kommersiell 4.0 internasjonal lisens.

Forfattar: Svein Hjelmeset, Gloppen. 2003 Erik Slagstad
Kjelder: Natur og media elevbedrift.