Sidemeny+

Fjellstova Nystølen

Posted on 21. aug 2002 by in Jordbruk

Dette er fjellstova Nystølen som ligg på Nystølen like ved stølshusi. Thora og Sigvald Gjerland fekk skøyte og bygde fjellstova i 1953. Dei dreiv stova fyrste 2 åri. Dei neste 12 åri dreiv Petra Linde fjellstova. Gjertrud Nyheim dreiv i eit år før Thora i 1969 på nytt tok over drifti. Ho har halde fram til i dag.

Plassering i kart

Dette er fjellstova Nystølen som ligg på Nystølen like ved stølshusi. I 1953 var dette bruket skilt ut frå gnr. 28.1, 29.4 og 29.11. Seljarane var Trond P. Mel, Gert N. Langeteig og Johannes P. Langeteig. Thora og Sigvald Gjerland, bnr.1, fekk skøyte og bygde fjellstova i 1953. Dei dreiv stova fyrste 2 åri. Dei neste 12 åri dreiv Petra Linde, gnr. 6.9, fjellstova. Gjertrud Nyheim dreiv i eit år før Thora i 1969 på nytt tok over drifti. Ho har halde fram til i dag.

CC BY-NC 4.0 Fjellstova Nystølen av gunnar@urtegaard.no er lisensiert under ein Creative Commons Namngjeving-Ikkje-kommersiell 4.0 internasjonal lisens.

Forfattar: Bind II, side784
Kommune: Fjellstova Nystølen